Sorry, no posts matched your criteria.

Mire vágyik a nő?

Viccesen azt szoktam mondani erre: még mi sem tudjuk, akkor hogyan válaszolhatnánk? Nyilván vannak elképzelések – millió meg egy –, de teljes képet aligha tudunk festeni. Eszembe jut a régi film, A bájkeverő Elisabeth Hurley és Brendon Fraser főszereplésével. Az ördögtől kap emberünk, Eliot hét kívánságot. Ezek „középpontjában mindig Alison áll, s melyek mindig valahogy balul sülnek el. A férfi első kívánságában erős akar lenni, olyan férfi, akitől félnek és aki nagyon gazdag. Az Ördög így dél-amerikai drogbárót farag belőle, aki vagyonos ugyan, de felesége, Alison, megcsalja az angoltanárral, aki aztán még a drogüzletét is elhalássza Eliot elől. Következő kívánságában Eliot érzékeny férfi akar lenni, mert Alison ilyen férfira vágyik. Az Ördög azonban túlzásba viszi a kérést, és Eliot annyira érzékeny lesz, hogy folyton elbőgi magát a naplemente látványán, és ez egyáltalán nem imponál Alisonnak.” [Wikipédia] és így tovább. Én mindig azt mondtam magamban: legyen okos, vicces, intelligens, szőke, kékszemű, széles vállú. Természetesen kaptam ilyet. De akkor meg kiderült, hogy – bocsánat a kifejezésért – egy tahó. Jó, akkor összébb szedtem a gondolataimat. A listámhoz hozzátettem; ne legyen tahó. Jött a következő, aki nem volt tahó, de aligha volt benne tisztelet nők iránt. Szóval ezt is hozzáírtam a listámhoz. Láncreakció szerűen írogattam a pontokat, és mindig volt valami „de„.

A lista nálam nem jött be, azonban van néhány dolog, ami sokat segít.

  Mindennek az alapja, hogy fogadjon el olyannak, amilyen vagyok. Ne akarjon megváltoztatni, inkább csak motiválni, erőltetés nélkül arra, hogy egyre jobb és jobb legyek. Szeresse minden tulajdonságomat; a jókat is és az apró, bugyuta berögződéseimet. Nem kell velem mindenben egyetérteni sem, pusztán muszáj elfogadni, amit gondolok. Ezek az én gondolataim, kérlek, ne ócsárold őket. Oszd meg a sajátjaidat velem, de semmiképpen se nézd le azt, ami az én véleményem.    

Tudja kezelni a hisztit.

Nők vagyunk, hisztizünk, pont. Ez van. Ezt el kell minden férfinak fogadnia. Nem megoldás SOHA, hogy a hisztim kellős közepén felállsz és kisétálsz a szobából. Hihetetlen lehet a férfiaknak, hogy milyen könnyű lenyugtatni egy hisztiző nőt. Erre most nem fogok bölcs gyógyírt írni, mert nincsen általános. Keresd meg, mi az, ami a barátnődet lenyugtatja. Egy idő után unalmas lesz az állandó bocsánatkérés, vagy az, hogy ráhagyod: „persze drágám, neked van igazad”. Gondolj arra, hogy egy ponton a hiszti elmúlik nála; mi volt az a pont? Pl., ha a barátnőd tajtékzik egy fél órát és hirtelen a semmiből elhallgat, valószínűleg az a fajta, akinél elborul valami és nem tudsz vele mit kezdeni. Ilyenkor hagyd tombolni. Utána, mikor elmúlt a vihar, ölelgesd meg – ha hagyja. Éreznie kell, hogy még így is szereted és mellette vagy. Lehet ekkor mindennél jobban utál téged, azonban érzi a biztonságot felőled és ez mindennél felemelőbb érzés egy nőnek. A biztonság az egyetlen, ami mindannyiunknak kell. A legtöbben belül kislányok vagyunk, akiknek szükségük van egy erős férfire, aki oltalmazza, aki védelmezi.  

Ne hazudjon

Ezzel egyidőben legyen tapintatos. Nyilván vannak apró, elfogadható füllentések, amikhez hozzá kell szokni minden hímnek. „Kövérít ez a nadrág?” – ha azt gondolod, igen, akkor se mondd! Zsigerből tanuld meg, hogy NEM. Ha azt mondanád, igen… hajjaj… lenne belőle két nap síri csönd kettőtök között, az meg minek? Utáljuk, amikor a pasink látja a hibáinkat. Elég az nekünk, hogy vannak, nem akarjuk, hogy még ő is emlékeztessen rájuk. Ezeket egyszerűen meg kell tanulni. Légy úriember és mindig törekedj arra, hogy a csajod NŐNEK érezze magát melletted. Egy igazi HÖLGYNEK. Térjünk vissza a hazugságokra. Tegyük fel, a csajod legjobb barátnője rád startolt. Te nyilván halálosan szerelmes vagy a barátnődbe, így azonnal elutasítottad az „öribarit”. Ezt muszáj tudnia a csajodnak. Kutya kötelességed elmondani, több okból is: nem érdemli meg, hogy egy ilyen gerinctelen féreg legyen a legjobb barátnője, nem kell ilyen emberre fecsérelnie az energiáját. Egy másik dolog az, hogy lehet máshonnan tudná meg és akkor te leszel a hibás. „Miért nem mondtad el?” – jönne a kérdés. „Hátöööö, nem akartalak megbántani.” Na, itt egyből beindul a női agy: vajon miért titkolta? Sumákol esetleg? De gondolj bele, fordított helyzetben te nem gyanakodnál? Oh, dehogynem! Nem fogok hazudni, benne van a pakliban, hogy így is lesz köztetek egy kis mosolyszünet, viszont egy idő után a csajod hozzászokik ahhoz, hogy akármi van, benned bízhat és nem titkolózol előtte. Tálálj minden igazságot úgy, mintha a királynőnek kellene. Finom szavakkal, óvatosan. Nem vagyunk törékeny virágszálak, akikkel mindig csínján kell bánni, de ha nagyobb kaliberű igazságot kell elmondani, légy körültekintő – mi vagyunk ilyenkor a királynő.  

Félts, de ne mániákusan.

Én bízom benned, te is tedd azt! Ne akadj ki, ha egy pasi megnéz az utcán, ne akard pofon vágni őt. Mosolyogj, húzd ki magad, és jegyezd meg: „Hm, ez az én csajom!” Elmegyek szórakozni, és nem akarok fél óránként üzeneteket, hívásokat kapni, amik arról szólnak, vajon hogyan, kivel csallak meg. NEM! Egyébként is, ha meg akarlak csalni, meg foglak csalni! Ha meg nem, akkor eszem ágában sincs a téma. Ha azonban sokáig hallgatom, hogy nem bízol bennem és úgyis megcsallak, akkor meg is foglak. Ha már ennyire ezt vártad tőlem, tessék, kívánságod számomra parancs! Szedd össze magad és bízz a barátnődben, ne űzd más pasi karjaiba. Másik, tudd a határt. Ha mondjuk egy klubban vagyunk, és tegyük fel odajön hozzám valami idióta, és megmarkol alul, akkor köteles vagy beszállni képbe. Nem kell feltétlen verekedést rendezni, nem kell a pasis birkózás. Egyszerűen közöld a másik sráccal, hogy hátráljon pár lépést, mert ez nagyon nem helyénvaló. Ha nagyon nem érti meg, akkor pedig hívd a biztonsági őrt. Csak egy gyenge pasi verekszik (na meg persze aki küzdősportban van, de az más tészta).

Vonj be a világodba

Értékeld az enyémet is. Ne ócsárold le az érdeklődési körömet, én sem fogom a tiédet. Személy szerint hatalmas Backstreet Boys rajongó vagyok. Alapnak érzem, hogy a leendő pasim ezt elfogadja, sőt, jöjjön velem koncertre. Nyilván nincs odáig a srácokért, de akkor is, mosollyal az arcán kell fognia a kezemet és hallgatnia velem a srácokat. Engem ez ösztönöz arra, hogy majd én is végezzek olyan tevékenységeket, mondjuk túrázás, focimeccs, amik őt érdeklik. Legyen bármilyen (számodra) bugyuta dolog is, amiért odáig van a barátnőd, csatlakozz hozzá és élvezd vele, és így ő is sokkal lelkesebb lesz a te érdeklődési köröddel kapcsolatosan.   És még két ráadás: Légy kiszámítható, ám kiszámíthatatlan is egyszerre. Adj neki biztonságot, ám amikor tudod, lepd meg valamivel – legyen ez akár a nap végén a kedvenc csokija. Légy magabiztos – de ne tahó.   Ahogy említettem, nem tudok általánosítani, minden nőnek más kell. Ezek, amiket felsoroltam, azért elég sokunkra igazak. Egyetlen azonban minden nőre mondható: szükségünk van a biztonságra. Ez a legfőbb kiinduló pont egy hölgy szívéhez. Zárásként egy kis személyes, megint filmes referencia: Ha valaki szeretne tanulni egy kis férfiasságot, nézze meg az Elfújta a szél című remekművet, és lopjon néhány példát Rhett Buttlertől (Clark Gable szereplésével). Na, ő aztán talpig férfi. Le a kalappal előtte.  
fotó:Maria-Victoria