Sorry, no posts matched your criteria.

A szivárvány gyermek

Az az első gyermek, aki egy vetélés, halvaszületés, vagy csecsemő kori halál után születik.

Az elnevezés bibliai eredetű: Isten mondja Noénak, hogy a vihar után jön a szivárvány. A szivárvány gyerek pedig egy ilyen metaforikus egyén, aki az anyai, apai sajgó szívet gyógyítja, ami megélt – legalább – egy gyermek elvesztését. Reményt ad a szülőknek. Ez a fogalom körülbelül tíz éve van a köztudatban. Ők az indigó- és a kristálynemzedék tagja, ám egyelőre kevés van belőlük. Azért születtek a Földre, hogy minél többet adhassanak a világnak és hogy kihozzák belőlünk a legjobbat. Segítenek legyőzni a rossz tulajdonságainkat, s abban, hogy türelmesebbek legyünk másokkal és önmagunkkal.

Egy szivárvány gyerek kihordása azonban kemény feladat elé állítja az anyát,

aki ezelőtt már elveszített egy gyermeket, így állandó stressz öleli körül. „Vajon mi lesz, ha ő is elmegy?” Terhesség alatt végig ezen kattog, folyton nyugtalan. Aztán amikor megszületik a feltehetőleg egészséges kisbaba, akkor megnyugszik, lelke tele lesz békességgel. Minden percet áld, amit a gyermekével tölthet, hiszen tudja, hogy ő különleges, ő végre ott marad vele. A gyerek a születése előtt maga választja ki, kikhez akar leszületni. Kiválaszt két embert, akiktől tanulhat, akiknek köszönhetően végig tudja járni azt az utat, amit végig kell járnia. Tőlük tanul meg olyan leckéket, amik a sorsában vannak. Még ha nincs is mellette mindkét szülő e rögös úton, akkor abból is tanul sok mindent. Egy vetélés vagy egy tanítólecke, vagy annak a jele, hogy az a gyermek még sincs készen arra, hogy leszülessen. Talán a szülőknek még tanulniuk kell valamit ahhoz, hogy már készen tudják fogadni a babát. A Scribd szerint a szivárvány gyerekek abban különböznek indigó és kristály társaiktól, hogy még ez az első leszületésük a Földre. A kisbabanaplo.com ezt írja róluk:
A szivárvány szülöttek szívünk megnyitására hívják fel figyelmünket. Jobbá teszik az embereket. Ezek a gyermekek, mint egyfajta prizma létezésükkel, életük mindennapjaival közvetítik környezetükbe a nem mindennapi erőket. Ám a gondolkodók megkérdezik, vajon nem léteznek ezek az erők mindannyiunkban? Ők a mi isteni voltunk megtestesítői, és példák arra, mekkora lehetőségeink is vannak. A szivárvány-gyermekek senkitől sem félnek. Kicsi avatárok ők, az istenek földi testet öltött alakjai, és az a dolguk, hogy segítsenek. Azért születtek, hogy adhassanak. A szivárvány-gyerekek szellemiségük csúcsán vannak már születésükkor.
Ezt olvasva úgy gondolom, a legtöbbünknek eszébe jut valaki, aki ezekkel a tulajdonságokkal bír – nekem rögtön három is. Azok a fajta egyének, akik csak a puszta jelenlétükkel képesek bearanyozni a napunkat, s egy szempillantás alatt feltöltenek energiával. Az energiavámpírok szöges ellentétei. Úgy gondolom, hogy ha ilyen emberek irányítanák a világot, nem lennének háborúk és csak béke venné körül a mindenséget. Remélem a számuk csak gyarapodni fog.

Egy utolsó gondolat:

Te, aki elveszítettél egy kisbabát! Nem tudom, hogy érzel, nem tudom, mi járhat a fejedben. Azt azonban el tudom képzelni, hogy milyen rossz lehet neked. Minden olyan kilátástalannak tűnik. Valószínűleg nincsenek azok a szavak, amik most megnyugtatnának téged. Egyet azonban tudj: ez a helyzet megerősített téged, s minden okkal történik. Minden eső után valóban ott a szivárvány és hidd el, egy nap minden jobbra fordul. Csak bízz a legjobbakban és sohase add fel. Alapvető építőköve vagy a világnak, s a teremtő egy nagyszabású feladatot adott neked, amit csak a kiváltságosok kaphatnak meg. Tudod, az Isten csak a legkeményebb katonáit küldi a harcba. Tekints magadra hősként, hiszen az vagy!