Sorry, no posts matched your criteria.

A tapadós, mégis távolságtartó lány

Vannak azok a fajta lányok, akik egyik nap a világ legmagabiztosabb emberei: száz szelfi per másodperc, ebből kimegy egy szociális médiára, arra várja a többszáz likeot, a kommentekre egyenként válaszol megannyi szívecskés emojival megspékelve. Aztán jönnek a napok, mint lehúzza a rolót és eltűnik a világ elől. Egyedül akar lenni. Lemondja a péntek esti csajos bulit, a barátját megkéri, hogy tegyék át azt a mozit, vacsorát máskorra.
Ezek a napok váltakoznak egymás után; a tapadós és a távolságtartó.
Vannak napok, amikor készségesen segít idegeneknek, mondjuk kinyitja előttük a bejárati ajtót, meghívja a munkatársait ebédre, végig hallgatja Mucika előző éjszakáját, amit Józsival töltött és mindenre határtalan örömmel, magabiztossággal reagál. Vannak napok, amikor ennek a szöges ellentéte történik; maga köré húz egy falat és nem akarja meglátni a környezetét. Ismerősökkel sem tárgyal, pláne nem idegenekkel az utcán. Sőt, extrémebb napokon még talán taplón viselkedik velük. Boldog társaságban, ám ugyanilyen boldog egyedül is. Boldog, ha egyik nap megannyi ember veszi körül és mindegyikkel valamilyen interakciót folytathat. Szívesen meghallgat mindenkit, aki él és mozog. Ő a társaság közepe. Van úgy azonban, hogy teljesen egyedül akar boldog lenni. Olvasni akar, filmeket nézni, vagy csak pakolászni a lakásban. Mindegy mit, csak magában legyen. Egyik nap keményen dolgozik. Lehúz nyolc órát a munkában, utána hazamegy, kinyalja a lakást, foglalkozik a gyerekével, főz, mos. Másik nap meg hihetetlen lustaság lesz úrrá rajta. Az sem érdekli, hogy a telefonja mínusz százalékra esett. A házimunka nem szalad sehova alapon inkább ledől és nem csinál semmi, maximum alszik.

A világ furán tekint az ilyen csajokra, sokan nem tudják hová tenni őket.

Van, aki azt gondolja, ez milyen szabad egy lélek, milyen jó, hogy ilyen lazán tudja venni az életet. Van, aki makacsnak titulálja őket. Ha ilyen lány vagy: ne érdekeljenek a jelzők, amiket a környezeted aggat rád. Olyan vagy amilyen, tökéletes eleme a világmindenségnek. Ne kezdj el azon rágódni, hogy ha téged illetnek az iroda hisztérikája címmel – ez az ő véleményük. Te tudd, hogy egy különleges ember vagy. Ha egyik nap kiosztottad postást, akkor így járt, ne ostorozd magad másnap azzal, hogy „talán nem kellett volna.” A magabiztos pillanatodban ezt tudtad nyújtani neki, fogadja el. Nem a te bajod. Szeresd magad úgy, ahogy vagy. Sokan mindenüket megadnák azért, hogy olyan magabiztosak tudjanak lenni, mint te azokon a napokon. Értékeld mindkét személyiségedet.