Sorry, no posts matched your criteria.

Szakítás után

Nincsenek többé szerelmes jóreggelt üzenetek, elmúltak ébredés utáni kávézások, már nem hív éjszaka, hogy szép álmokat kívánjon – vége lett a kapcsolatotoknak. Fogalmad sincsen, hova tovább. Titkon még mindig reméled, hogy ez csak egy rémálom, felkelsz és holnap minden ott folytatódik, ahol abbahagytátok. Ez azonban a valóság, s már nem jön vissza hozzád. Amikor egy limlom kapcsolatnak vége, akkor elvagy, nem törsz meg. Simán csak kitörlöd a számát, letörlöd Facebookról és haladsz tovább életed útján. Mi van akkor, ha elhagyott – a titkon remélt – nagy Ő? Aki nem csak a lelkitársad volt, hanem a legjobb barátod és a legvonzóbb férfi, akit valaha láttál. Látszólag minden előjel nélkül, egyik pillanatról a másikra mondta ki az elszomorító végszót; vége. Mihez kezdesz most?
A szakításnak megvan a folyamata. Egyik pontját sem szabad elkapkodnod. Időre van szüksége összetört szívednek, így kérlek, légy magaddal türelmes. Ne akarj egyből túllenni rajta, mert ha tényleg erős szálak fűztek össze titeket, akkor lehetetlen a kukába dobni az exedet egy szempillantás alatt.

1.Nyugodtan gyászolj!

Valószínűleg túlestél már szakításokon, ám azok nem törtek össze téged, nem úgy, mint ez. Itt tényleg azt érezted, hogy örökké együtt lesztek, gyűrű, házasság, akár gyerek. Aztán nem így lett. A szíved darabokban, s mintha ezer késsel szúrnák egyszerre. Megtörtént a lehető legrosszabb dolog. Napokon, heteken keresztül sírsz, szerelmes dalokat hallgatsz, romantikus filmeket nézel, hátha ezek feltöltik az űrt a lelkedben. Kilátástalannak tűnik a helyzet. De ne aggódj, s ne sürgess semmit; most így érzel, ezzel nem tudsz mit kezdeni. A rossz klísével élve, „az idő minden sebet begyógyít”, bugyuta, ám igaz. Adj magadnak időt, gyászolj és ne szégyelld, hogy most így érzel. Ha kell, kérj minél több segítséget szeretteidtől, barátaidtól, beszéld ki magadból a fájdalmadat. Türelem, türelem, türelem!  

2. Azt azért ne hagyd, hogy ez a gyász mindenedet feleméssze!

Természetesen, ahogy az imént mondtam, adj időt magadnak, hagyj időt arra, hogy feldolgozd a szakítást, ám azt ne engedd, hogy teljesen, minden életterületedet feleméssze a dolog. Nem szabad, hogy mindenről ő jusson eszedbe. „Mikor 2017 március 6-án reggel 9-kor erre sétáltunk, pont ugyanilyen galamb ült itt.” Vagy elmész egy cukrászda előtt: „Ez volt a hetedik kedvenc sütije, amit egy tavaszi délutánon egy villával ettünk meg.” Ne próbálj mindenről rá emlékezni. Ne hagyd, hogy teljesen elnyomja a személyiségedet, a legjobb tulajdonságaidat. Keress valami új hobbit, valami új tevékenységet, ami tőle teljesen független, így kevesebb helyzetben fogsz az exedre asszociálni.  

3. Ne hibáztasd magad a szakításért.

Talán úgy érzed, hogy ha így meg úgy viselkedtél volna, ezt meg azt tettél volna, akkor még mindig együtt lennétek. Nem, nem, te csak az 50%-a voltál a kapcsolatnak, ő is pont ennyire felelős a történtekért. Nem háríthatsz magadra mindent, ne tedd ezt. Gondolj arra, hogy te igenis a tőled telhető legtöbbet tetted, míg együtt voltatok, így igazán büszke lehetsz magadra. Lehet igazából ő volt az, aki hanyagolt téged. Nem azt mondom, h magad helyett őt hibáztasd, pusztán nem éri meg, hogy bűnbakot keress – sem őt, sem pedig magad tedd felelőssé. Volt, elmúlt, hiába kattogsz azon, ki miatt lett vége, akkor sem fog már visszajönni, a történelmet pedig nem írhatod át.  

4. Ne engedj a kísértésnek.

Kecsegtetőnek tűnhet pár nappal, héttel később felkeresned őt. „Na jó, csak egy üzenetet küldök neki. Áh, mégsem, inkább felhívom. Vagy menjek át hozzá?” Vagy csak simán áskálódsz utána, megnézed miket tett ki szociális médián, és titkon reméled, hogy ő is pont ugyanúgy gyászol, mint te. Reméled, hogy nem talált magának – ilyen hamar – valakit. Tarts távolságot. Mindenféle szinten. Lehet egy idő után barátok lesztek, de még nem most. Most tegyél meg mindent annak érdekében, hogy távol maradsz tőle. Nem kutakodsz utána Facebookon, Instagramon, pláne nem írogatsz neki privát üzeneteket. Távolság, távolság!  

5. A gyűlöleti fázis.

Egy idő után a gyász gyakran átcsap utálattá. Ez is teljesen rendben van. „Nem kellettem neki? Na akkor elmehet a francba! Majd találok valaki olyat, aki rendesen megbecsül, nem úgy, mint ez a féreg.” Itt is nagyon fontos, hogy ne ess át a ló másik oldalára, csak mértékkel gyűlöld. Semmi értelme, hogy egy olyasvalakibe fektess negatív energiát, aki már nincsen az életedbe. Ettől neki nem lesz rosszabb, te viszont magad fogod sanyargatni az állandó utálkozással. Igyekezz arra szintre eljutni, hogy ne érezz iránta semmit.  

6. Gyalázni se akard.

Semmi értelme annak, hogy köpködj rá – sem szó szerint, sem pedig szitkozódó posztok között. Minek? Ezzel is csak a saját energiádat rombolod. Megint csak emlékeztetlek, hogy ő már a múltad, nem a jelened és a jövőd. Talán hamar másik lánnyal láttad, talán már a kapcsolatotok végefele pont ezzel a lánnyal csalt téged, viszont, ha ócsárolni kezded szociális médián, azzal nem érsz el semmit. Emelt fővel vedd az akadályokat és menj el mellette. Nem éri meg. Ha neki az a kis csitri kellett, akkor kedves egészségére!  

7. Koncentrálj a jó dolgokra.

Akármilyen nehéz is, de fókuszálj arra, miért volt jó a kapcsolatotok. Hagyd, hogy maradjon ő egy olyan szép emlék, ami valami különlegeset tett anno az életeddel, nem pedig az az idióta, aki sírós időszakot adott neked. Bocsátsd meg neki, amit ellened tett. Engedd el. Engedd meg magadnak, hogy megint nyitott legyél a világ fele, próbálj ki új dolgokat, találkozz minél többet a barátaiddal. Szedd össze magad, amennyire csak tudod.  

8. Koncentrálj magadra.

Megint szingli vagy. Megint lehetsz önző és csak magadra összepontosíthatsz. Csináltass új frizurát, menj el manikűröshöz, szüless újjá! Engedd magadnak, hogy magaddal légy, és tegyél meg minden tőled telhetőt a saját boldogságodért. Most rajtad van a hangsúly.  

9. Nem minden srác az exed.

Ezt SOHA ne feledd. Ne mondj nemet a szerelemre csak azért, mert ez a fiú darabokra törte a szívedet. Hidd el, a több milliárd férfi közül, aki a földön él, fizikai képtelenség, hogy mind olyan legyen. Nyilván ne ugorj bele akármibe, de azért hagyj nyitva egy kaput és ne zárkózz el a lehetőségektől. Lehet pont ezért a szakítás miatt fogod még jobban értékelni a nagy Őt.  

10. Megérdemled a legjobbat.

…és még annál is többet. Egy gyönyörű nő vagy, aki nem állhat valaki rosszal, sőt, még átlagossal sem. Higgy abban, hogy a dolgok jóra fordulnak, minden egyre csak szebb lesz, és jön valaki, aki kiradírozza az exedet – mert hidd el, előbb utóbb jönni fog!
fotó:Asdrubal luna