Sorry, no posts matched your criteria.

5 nem-egészen-egyértelmű jel, hogy a srác csak kihasznál

Úgy gondolom, általában érezzük, ha valaki kihasznál bennünket. Ez azonban annyira sért minket, hogy szokásunk elnyomni, nem foglalkozni a megérzéseinkkel. Egyértelmű vagy sem, a tudatalattink hamarabb rájön a turpisságra, mint a tudatos énünk. Szóval hogy el tudd dönteni, hogy kihasznál-e, tisztában kell lenned az elméd mindkét részével, a tudatalattival és a tudatossal. Már akkor kezdj el gyanakodni, ha egy megérzésed azt súgja, itt valami nem oké.
Itt van hát az öt jel, ami azt sugallja, hogy a srác talán kihasznál:

 1. Ott vagy vele, hívja valaki, azonban ő nem beszél rólad az illetőnek.

Nyilván vannak kivételek. Ám általában, ha vele vagy, és ő nem említi meg a telefon másik végén lévő személynek, hogy éppen veled van, az sokat elárul arról, mit gondol a kapcsolatotokról. Ha nem említ téged, amikor ott vagy vele, akkor pláne nem fog, amikor nem vagy ott. Legyen szó bárkiről – családtag, barátok, stb – illendő lenne beszélnie rólad, akár csak említés szintjén. Az is egy intő jel, ha látod rajta, hogy esze ágában sincs bemutatni a környezetének, vagy nem is mesél rólad. Ha ezeket nem teszi, valószínűleg nem lát együtt benneteket a távolabbi jövőben. Egyszerűen jó vagy a jelenben. És kész.

2. Hirtelen elfelejt olyan dolgokat, amiket már ezerszer említettél neki.

Ez annyira nem komoly, de azért érdemes megemlíteni. Olyan dolgokról beszélünk itt, mint mondjuk a kedvenc ételed, milyen helyekre szeretnél ellátogatni, a gyermekkorod anekdotái, vagy hogy éppen mi történt aktuálisan a munkahelyeden. Valami, ami személyes. Ha a srác képtelen megjegyezni ilyen „apróságokat”, akkor igazából nem is figyel. Nem is igazán érdekli, hogy mikről mesélsz neki.

3. Ha nem ajánlja fel, hogy hazakísér/hazavisz, miután nála töltötted az éjszakát.

Ha nem kocsival mentél át hozzá, és éppen agyalsz, hogyan kellene hazajutnod, be kell lépjen a képbe; ha érdekled, akkor gondolkodás nélkül fel fogja ajánlani, hogy hazavisz. Ez a cselekedet megmutatja, hogy még akar időt tölteni veled, tudtok beszélgetni az autóban, és hogy nem akar tőled még megválni. Akár még elvisz valahova kávézni vagy reggelizni az otthonodig vezető úton. A gyanús jel azonban az, ha minél előbb meg akar tőled szabadulni – nem akar se kávét, se reggelit, sem pedig hazavinni téged. Simán csak menj haza, ahogy tanultad. Ha nem akar akár kis időt pluszban veled lenni, mint az imént felsoroltak, akkor valószínűleg nem is akarja, hogy épüljön a kapcsolatotok.

4. Erőltetned kell a dolgokat, legyen szó itt beszélgetésről vagy a találkáitokról

Vért izzadsz, annyira igyekszel, hogy végre beszéljen. Reméled, hogy egyszer megváltozik és majd magától akar csevegni. Tény, ha hagyod, hogy a srác kihasználjon, akkor ki is fog. Sokszor még csak erőlködnie sem kell, mert te annyira kijátszható vagy. Ha már a kapcsolat elején leszögezed a „játékszabályaidat”, azt nagy valószínűséggel tisztelni fogja. De ha hagyod magad…? Kihasználhat.

5. Lekicsinyítően tekint a napi terveitekre

Megbeszéltétek, hogy a héten találkoztok és elmentek valahova. Eljött a nap. Hirtelen rájössz, hogy nem tudjátok, mit fogtok csinálni, hová mentek. Mikor beszéltek erről, akkor ilyeneket mond: – Mit csinálsz ma? – Még mindig akarsz menni valahova? – Fáradt vagyok, de azért megihatunk valamit. – Nekem mindegy, mit csinálunk. Ha igazán érdekled, az is kell, hogy érdekelje, mit csináltok együtt. Nem teszi a közös dolgaitok tervezését az utolsó pillanatra. Kell, hogy érdekelje, minden veled kapcsolatos apróság. Kell, hogy ő is olyan lelkes legyen a randival kapcsolatban, mint te.   A lényeg, te vagy a magad ura, te döntöd el, hogy engeded-e bárkinek, hogy kihasználjon. Mindig hallgass az ösztöneidre. Ha így cselekszel, elkerülheted a szörnyű, romboló kapcsolatokat. Mindig te vagy az életedben az első. Ne hagyd, hogy a srác ezt tönkre tegye és kihasználjon.