Sorry, no posts matched your criteria.

Szerelmes dalok /A tíz legjobb/

„Az a zene szól benned, amelyre hangolva vagy. És az igazi zene mindig szép és biztató és boldogító. Az már nem zene, ami nem dob fel, nem gyönyörködtet, nem tölt el örömmel, hogy élni – ha nehéz is, de – jó!”Müller Péter
Legyen akárki akármilyen; gyengéd, érzékeny, heves, szenvedélyes, kemény, makacs, kedves, negatív, pozitív, a pop, az RnB, a techno, a rock stb. szerelmese, akkor is van az életében legalább egy szerelmes dal, amit képtelen megunni. Legbelül, szívünk mélyén mindannyian vágyunk a szerelemre – még ha sokszor az ellenkezőjét is állítjuk. Nem is véletlen tehát, hogy a zenék túlnyomó százaléka a szerelemről szól. Összegyűjtöttem néhány romantikus dalt. Remélem, te magad is találsz olyat, amelyik szívednek kedves. Pattints egy sört vagy önts egy pohár bort és érezd a lágy hangulatot.  

Whitney Houston – I Will Always Love You, 1992. (14 hétig volt listavezető)

Eredetileg ez a dal Dolly Parton nevéhez fűződik, Whitney „csak” feldolgozta. Dolly verziója 1974-ben jött ki, ekkor az összes listán hatalmasat tarolt, majd ugyanezt megismételte 1982-ben. A láncreakciója pedig tovább terjedt Whitneyre is 1992-ben. (Közel 761 millió megtekintés)

Leona Lewis – Bleeding Love, 2008. (4 hétig volt listavezető)

Ryan Tedder (OneRepublic) és Jesse McCartney írták ezt a dalt. Egy távkapcsolatról, amit Jesse személyesen átélt annak idején. Először a magának akarta ezt a számot, azonban végül az angol The X Factor nyertes Leona-é lett. (168 millió megtekintés)

Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You, 1984. (3 hétig volt listavezető)

A Piros Ruhás Nő című filmhez írta ezt a dalt Stevie, s ennek köszönhetően a film Oscar díjat kapott.   (68 millió megtekintés)

Michael Bolton – When A Man Loves A Woman, 1991.

Az énekes egy Grammyt kapott ezért a dalért a Legjobb férfi popénekes teljesítmény kategóriában. Az eredeti verziót Percy Sledge énekelte (1966). (Közel 73 millió megtekintés)

Michael Jackson – You Are Not Alone, 1995.

A dal az Egyesült Államokban platinalemez minősítést kapott. Videoklipjében Jackson és felesége, Lisa Marie Presley majdnem meztelenül szerepelnek. (173 millió megtekintés)

Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You, 1991. (16 országban volt listavezető)

A dal a világ egyik legsikeresebb kislemeze. 15 millió példányban adták el. Angliában 16 hétig vezette a listákat, ami a szigetországban eddig csak neki sikerült. (155 millió megtekintés)

Backstreet Boys – I Want It That Way, 1999.

Egy interjúban az egyik tag, Brian Littrell elmondta, hogy ennek a dalnak tulajdonképpen nincsen értelme. Miért? Hisz az I Want It That Way, vagyis az „én így akaromból” nem derül ki, hogy valójában mit akarok. Ez annak köszönhető, hogy a dalt egy svéd szövegíró írta, akinek akkor még gyengébb volt az angoltudása. Az együttes 26 éves fennállása alatt csak idén tudott kislemezzel listát vezetni először, így a legsikeresebb dala az I Want It That Way sem jutott el a csúcsra. (578 millió megtekintés)

George Michael – Careless Whisper, 1984.

Közel 25 országban lett listavezető, és 6 millió példány fogyott belőle világszerte. Számos más előadó is feldolgozta a dalt az elmúlt években. (469 millió megtekintés)

Metallica – Nothing Else Matters, 1992.

Az együttes frontembere éppen beszélgetett telefonon a barátnőjével, amikor megírta ezt a számot. A lányhoz fűződő távkapcsolatáról szól a dal; akármilyen messze vannak egymástól, lélekben akkor is közel vannak. (546 millió megtekintés)

Enrique Iglesias – Hero, 2001. (15 hétig volt listavezető)

Az énekest a prom (amerikai középiskolai végzős bál) ihlette: „Elképzeltem, hogy megint tizenhét vagyok, gimnazista. Elképzeltem, hogy mi lenne az a dal, amire szívesen táncolnék a kedvesemmel. Mikor megírtam ezt a számot, tudtam, hogy megvan a lassúzós dal. (318 millió megtekintés) Tehát ők lennének a legnépszeübb dalok, szerelmes idézetekért látogass el ide. Források: https://www.billboard.com/articles/list/6792625/top-50-love-songs-of-all-time