Sorry, no posts matched your criteria.

Légy hálás mindenért

Néha kilátástalannak tűnik az élet, de hidd el, mindez a terv része. A sors nem ad neked olyan megpróbáltatásokat, amikkel ne tudnál megküzdeni. Minden a lehető legjobb időben zajlik, és mindennek oka van. Lehet, hogy most nem érzed, de néhány hét, hónap, év múlva rájössz a miértre.
Adj azért hálát, hogy egyáltalán létezel, hogy egyáltalán itt vagy ma. Sokaknak ez nem adatott meg.
Adj hálát azért, mert vannak melletted emberek és szeretnek téged. Adj hálát a családodért, barátaidért és az olyan ismerőseidért, akik mindig ott vannak neked. Gondolj bele, mennyi mindenben támogattak eddigi életed során. Most felejtsd el azokat, akik napi szinten lehúznak és leszívják az energiádat. Őket most tegyük félre. Gondolj azokra, akik napi szinten ott vannak neked, támogatnak jóban, rosszban, és feltöltik az energiakészleteidet. Hunyd be a szemed egyetlen pillanatra, és sorolj fel magadban ilyen embereket, és köszönd meg nekik, hogy vannak. Most pedig adj hálát az energiavámpírokért. Igen jól olvasod! Ők is a nagy terv részei, a puszta jelenlétükből is folyamatosan tanulsz. Ha mást nem is, hogy jobban értékeld azokat egyéneket, akik jobbá teszik az életedet. Ezek a vámpírok a legjobb tesztek. Edzik a türelmedet – sokszor jobban, mint ahogy azt az idegszálaid bírják. Lehet a jelenben bosszantóak, de hidd el, rengeteget tanulhatsz általuk. Meg fogja érni. Légy hálás a negatív eseményekért, amik eddig történtek veled. Nélkülük most nem lennél ilyen erős. Talán azt gondolod: „de hát én nem is vagyok olyan erős!” – oh, dehogynem. Sokkal erősebb vagy, mint voltál a negatív események előtt. Bölcsebb és sokkal strapabíróbb. Most adj hálát a pozitív dolgokért – végre egy kis jó is, mi? Csak kis apróságokra gondolok most, mint mondjuk a napsütés, vagy ha a hidegben olvasod ezt, akkor hogy egyáltalán fűtés van a lakásban. Hogy van ágyad, ahol alhatsz, van mit enned, és van fedél a fejed felett. Vésd az agyadba, hogy a világon több millió ember nélkülözi ezeket, te pedig olyan szerencsés vagy, hogy ezek nap, mint nap ott vannak neked.

Légy hálás a múltban elkövetett hibáidért.

Nélkülük nem lennél most a saját magad legjobb verziója – mert igen, most az vagy, bármilyen nehéz ezt elhinned. Sokkal bölcsebb és tapasztaltabb vagy, mint egy éve, egy hónapja, sőt, még tegnaphoz képest is. Sokkal többet tudsz a világról már most, mint egy órája. Ne azokra a dolgokra koncentrálj, amiket nem kaptál meg, vagy nem történtek meg. Ez mind a múlt. Foglalkozz azzal, amid van és hogy mivel tudsz még jobb lenni, mivel tudod elérni céljaidat. Lehet, hogy most nehéznek tűnik az életed, és ne felejtsd el, hogy nem baj, ha néha így érzel. Tudd, hogy ez csak átmeneti állapot, és egy idő után könnyebb lesz és értelmet nyernek a dolgok. A múlttal úgysem tudsz mit kezdeni, megváltoztatni azt nem tudod. Annyi a dolgod, hogy tanulj belőle. Keresd meg mindenben a jót, még ha nehéznek is tűnik. „Ma meghúztam a kocsimat.”  Lehet, hogy a sors megmentett egy olyan balesettől, amiben ott hagyhattad volna a fogad. „Ellopták a pénztárcámat, benne volt a személyim!”  Lehet, hogy elmész új okmányt készíttetni és megismered a nagy Őt, vagy egy kulcsfontosságú emberrel találkozol. „Betörtek a házamba, míg odavoltam dolgozni.”  Innentől kezdve figyelmesebb leszel. Új zárat veszel az ajtóra, és biztonságosabban hagyod egyedül az otthonodat. „Eltörtem a lábam.”  Sokkal rosszabb is lehetett volna. Vagy egyszerűen nem figyeltél az intő jelekre, amik azt mondták, hogy PIHENJ MÁR KICSIT! Sorolhatnám ezeket naphosszat, de remélem érted a lényegét. Szedj össze pár ilyen dolgot, (látszólag) negatív eseményt és fordítsd át pozitívvá. Hidd el, ha ezt napi szinten gyakorlod, sokkal színesebb lesz a világ és sokkal könnyebben tudsz majd boldogulni. Adj hálát mindenért, a negatív és pozitív dolgokért egyaránt. Amilyen sűrűn csak teheted.