Sorry, no posts matched your criteria.

Mikor végre tényleg elengedted a múltadat

  Sokszor ragaszkodunk olyan dolgokhoz, amiknek már régen vége vagy alig van kihatásuk a jelenre. Természetesen a múlt formált bennünket azzá, akik ma vagyunk, azonban fontos, hogy a negatív érzéseket nem szabad magunkban tárolnunk. Teljesen felesleges. Ezzel csak magunkat emésztjük. Nyilván ne akarj mindent elfelejteni, pusztán csak engedd el a múltat, s légy megbocsátó. Ezzel rengeteget fogsz segíteni magadon. Nem könnyű, tudom, szóval kérlek, adj magadnak időt. Szépen fokozatosan iktass ki mindent, ami nem szolgálja a javadat. Lépésről lépésre.
Amikor már egyre jobb úton jársz, máshogy fogod látni a világot. Érzed, hogy a múltad ugyan megtörtént, mégsem korlátolja akkora mértékben a jelenedet, mint azelőtt.

1.Olyan boldogságban lesz részed, amit mástól nem kapsz meg.

Gyakran keressük a boldogságot valamiben – emberben, párkapcsolatban, a munkánkban, és így tovább. Egy indokhoz kötjük a saját boldogságunkat. „Majd jön egy férfi az életemben, akitől önbizalmat kapok, aki szeretni fog, és én is szeretni fogom így magam. Ekkor leszek csak boldog” Biztos, hogy ezen múlik? Természetesen nem. Előbb magadat kell szeretned, hogy téged tudjanak szeretni. Amikor harmóniában vagy egész lényeddel, ezt kisugárzod a világ felé, s akkor oly könnyű magad felé vonzani a jó helyzeteket, embereket, sőt akár még a nagy Őt is. Esetleg a munkába temetkezel? Azt érzed, hogy a nap végén annyira fáradt vagy, hogy már nagyjából ahhoz sincsen erőd, hogy befeküdj az ágyba? Kérdés: milyen űrt szeretnél kitölteni a munkamániáddal? Talán itt is a párkapcsolat a kérdés? Azt mondom, fordulj kicsit befelé, hallgasd, mit üzen a szíved. Mire vágyik. Legyél tisztában az érzéseiddel, kezdd napról napra egyre jobban szeretni magad. Tudom, ez most akár képtelenségnek is hangozhat, de nem az. Apránként haladj, mindennap egy picit jobban szeresd magad.

2. Bocsásd meg a múltnak, amit ellened tett.

Ami volt, elmúlt, nem tudsz rajta változtatni. Nézd meg inkább, mit tanultál belőle, hogyan erősített meg. Ha megrögzötten mérgesek vagyunk valakire, sokáig, akkor az csak minket szív le, az energiádat inkább ne pazarold feleslegesen. Fordítsd valami szebbre.

3. Keresd az örömöt, élj szenvedéllyel.

Ahogy múlnak a negatív érzéseink, egyre könnyebb meglátni a világban a szépet. Egyre jobban megnyílunk környezetünknek, magunknak, egyre könnyebb új élményekbe belevágni. Találj valami jó kis hobbit. Fess, rajzolj, sportolj, játssz videójátékkal – bármi, amiben örömöd leled. Hidd el, a lelked meg fogja hálálni.  

4. A „rossz” csak megerősített.

Nem hiszek abban, hogy van jó vagy rossz. Nyilván egy munkahely elvesztése hirtelen rossznak tűnik, azonban lehet, hogy pont ez vezet el ahhoz, hogy egy még jobbat találj. Minden ilyen csak megerősített téged, és tanultál belőle. A legtöbb „rossz” egy álruhába bújt jó.  

5. Bocsáss meg azoknak, akik megbántottak.

Sőt, köszönd meg nekik, hogy kaptál tőlük tanítóleckéket. Semmi értelme annak, hogy fennakadj a múlton és mérges maradj bizonyos emberekre. Minek? Mint ahogy az előbb említettem, ezekkel a negatív érzésekkel csak magunknak ártunk, magunkkal pedig nyilván nem szeretnénk kitolni. Nem lenne logikus.  

6. Mégsem vagy annyira megtört.

Sokáig azt hitted, hogy már nincs tovább, ennél nem lehetnél mélyebben. Aztán az idő múlásával rájöttél, hogy ez annyira mégsem végleges. Tényleg minden seb gyógyul, vagy begyógyul, ahogy telnek a napok, hetek.  

7. Szépen lassan elengedtél minden negatívat.

Ekkor jössz rá, hogy milyen jó is a szabadság. A lelked olyan szinten szárnyal, amit még sohasem éreztél. Ezen a ponton igazán büszke lehetsz magadra! Emelt fővel vonulj az utcán, és sugározd át másoknak is a boldogságodat, mosolyogj! Terjeszd az igét és ragaszd át másokra az örömödet. Hidd el, neked is és másoknak is jót fog tenni.