Sorry, no posts matched your criteria.

A kényeztető masszázs /5 egyszerű otthon is végezhető masszázsfajta./

Pontosan jól tudjuk, milyen felüdítő egy masszázs. Akkor kérdem; miért nem csináljuk rendszeresebben?

Jönnek ugyebár olyan kifogások, hogy „sokba kerül” vagy „nekem erre nincs időm”. Persze, ez talán a mai rohanó életben igaz is lehet.

Gondoljunk azonban arra, hogy ez megtörténhet ingyen, a saját kis vackunkban akkor, amikor pont ráérünk. Kérj meg egy családtagot vagy barátot, hogy dögönyözze meg a görcsös és/vagy fáradt testedet. Hidd el, ez csak a javadra válhat. Ne szégyenlősködj segítséget kérni a párodtól vagy szeretteidtől.

 

1.Vállak:

vállak masszírozása

Erre a részre özönlik a legtöbb a feszültség. A masszás remek arra, hogy izmaid ellazuljanak.

Hogyan masszírozzuk?

Helyezd egy-egy tenyered a vállakra. A hüvelyujjad a háton, míg a többi négy a kulcscsonton van. Végezz körkörös mozdulatokat. Ha nagyon nagy a fájdalom, akkor először egyik vállat, majd a másikat dolgozd két kézzel.

2.Fej:

fej masszírozása

Ide gyülemlik fel a stressz. Remek segítséget nyújthat az indiai Ájurvéda.

Hogyan masszírozzuk?

Helyezd nyitott ujjakkal tenyereidet a fej két oldalára, s írj le olyan mozdulatokat, mint hajmosáskor. Amint elérted a fejbúbot, menj le, majd vissza a búbhoz, és így tovább. Használd aktívan az ujjbegyeidet.

3.Lábfej:

lábfej masszírozásaA lábunk könnyen elfárad nap végére és jól eshet egy kiadós talpmasszázs. Plusz segít elmulasztani a fejfájást, álmatlanságot és a stresszt.

Hogyan masszírozzuk?

Használj masszázsolajat.

Mindig felülről kell indulni (lábujj) és nyomkodni lefele (sarok irányába). A hüvelykujjaddal dolgozz. Képzeld el, hogy szó szerint kinyomkodod a stresszt.

4.Kéz:

kéz masszírozásaNagyon ellazító élmény, illetve segít kimutatni a másiknak érzelmeinket.

Hogyan masszírozzuk?

Kérd meg a másik felet, hogy a tenyerét felfelé tartsa, s a csuklóját megfogva láss munkához. Határozott, ám mégis gyengéd mozdulatokat alkalmazz. Indulj középről, s szép lassan haladj az ujjak irányába egészen az ujjbegyekig. Fordítsd le a tenyerét, s ekkor pont fordítva menj: az ujjbegyektől egészen a kéz közepéig masszírozz, végül dolgozd át a csuklókat is.

5.Arc:

arc masszírozásaAz arcban is megannyi izom van, amiket szintén tanácsos ellazítani masszázs segítségével. Remekül hat a véráramlatra, illetve fiatalítja az arcbőrt.

Hogyan masszírozzuk?

A homlokkal kezdd a műveletet. Imára állított kézzel indulj fentről lefele. Miután a homlok kellőképpen ellazult, vándorolj át az orr vonalára. Itt is fentről lefele haladj a hüvelykujjad segítségével és menj végig egészen az állig. Körkörös mozdulatokat használj. Ezután a száj következik: hüvelykujjaddal az ajkak közepéről indulj és a szélükig haladj. Ha mindezzel megvoltál, menj vissza a homlokra és fejezd be úgy a masszírozást, ahogy kezdted.

Amennyiben kedvet kaptál, az otthon is könnyen elvégezhető masszázshoz javasoljuk, hogy használj masszázsolajat.

A masszázsolaj hidratálja a bőrt, rugalmasságot és relaxációt kínál a testnek.

Minőségi és bőrbarát masszázsolajakat találsz webshopunkban.

Nézz szét masszázsolaj kínálunk között.

Amennyiben érdekel a téma ITT bővebb információt találsz a masszázsfajtákról.

Ha kedvet kaptál nézd meg ezt a  videót.